Laga en enkel och god lasagne (bra tips)

2023-02-26

Lasagne är en av de mest älskade italienska rätterna i världen. Det är en maträtt som är enkel att laga och som passar perfekt för en familjemiddag eller en fest.

Att laga lasagne kan verka svårt, men det är faktiskt väldigt enkelt om man vet hur man gör det. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan laga en enkel och god lasagne som kommer att imponera på dina gäster.

Ingredienser:

– 500 g lasagneplattor

– 500 g köttfärs

– 1 stor gul lök

– 2 vitlöksklyftor

– 800 g krossade tomater

– 2 msk tomatpuré

– 2 tsk salt

– 1 tsk svartpeppar

– 2 tsk oregano

– 2 tsk basilika

– 500 g ricottaost

– 2 ägg

– 200 g riven parmesanost

– 500 g riven mozzarellaost

Steg 1: Förbered köttfärssåsen

Börja med att hacka löken och vitlöken och stek dem i en stor stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt köttfärsen och stek den tills den är brun. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, svartpeppar, oregano och basilika. Låt såsen sjuda i ca 30 minuter.

Steg 2: Förbered ricottafyllningen

I en separat skål, blanda ricottaosten med äggen och hälften av den riven parmesanosten.

Steg 3: Förbered lasagnen

Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ut lasagneplattorna på en ren yta och lägg sedan på ett lager med köttfärssås och ett lager med ricottafyllning. Upprepa detta tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager med riven mozzarellaost och den återstående parmesanosten.

Steg 4: Gratinera lasagnen

Sätt ugnen på 200 grader. Gratinera lasagnen i ugnen i ca 30 minuter tills osten är smält och gyllenbrun.

Steg 5: Servera lasagnen

Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den svalna i några minuter innan du skär den i bitar och serverar den. Servera med en sallad och en bit bröd.

Sammanfattning

Att laga en enkel och god lasagne är inte så svårt som det kan verka. Det handlar om att förbereda köttfärssåsen, ricottafyllningen och lasagneplattorna separat och sedan lägga dem i lager i en form. Gratinera lasagnen i ugnen tills den är gyllenbrun och servera med en sallad och en bit bröd. Med den här enkla och goda lasagne-receptet kommer du att imponera på dina gäster och få dem att vilja ha mer.